Kommentera Skriv ut
Kalender

Aktiviteter och nyheter

På gång 2018!


Välkommen på Bromölla Live Valstudio!

Den 30 augusti bjuder vi in till en Bromölla Live special med fokus på valet och frågor till våra partier kring näringsliv, tillväxt och företagsklimat.

Plats: Sessionsalen, kommunhuset
Tid:    7.30-9.00
Vi bjuder på frukost så föranmälan krävs. Glöm inte meddela om du har någon allergi.

Anmäl dig här


Missa inte Sveriges Bästa Näringslivsdag 17 september

Sveriges Bästa Näringslivsdag anordnas av Skåne Nordost i samarbete med Kristianstad Österlen Airport. Skåne Nordost är de nordöstra kommunernas samarbetskommitté, bestående av Kristianstad, Hässleholm, Bromölla, Östra Göinge, Osby och Hörby kommun.

Skåne Nordost har i flera år anordnat en gemensam Näringslivsdag, men sedan 2016 satsar vi på ”Sveriges Bästa Näringslivsdag” där vi med ny energi, nya platser och nytt upplägg skapar en spännande mötesplats för företagare, beslutsfattare och samarbetspartners. Våra två första år har varit en succé med lapp på luckan bägge åren. Drygt 600 besökare har fått möjligheten att träffas, knyta kontakter och inspireras.
Vi satsar vidare 2018! Är du intresserad av att delta på något sätt, utställare, sponsor, miniseminarie – läs mer på hemsidan eller kontakta utvecklingsledare Malin Wildt-Persson, malin.wildt-persson@kristianstad.se

Dagen är kostnadsfri och kräver anmälan för att få delta.

Läs mer och boka plats!


Gemensam handelslördag den 6 oktober

Det planeras för fullt för gemensam handelslördag den 6 oktober. Vill du medverka med din butik, företag eller verksamhet så anmäl gärna ditt intresse till maria.block@bromolla.se
Den 21 augusti kl. 8.15 är nästa planeringsmöte på Bromölla Möbelaffär, välkommen att delta kreativt i planeringen inför.


 Vi ska besöka 100 företag i år!

Vår ambition är att förbättra förutsättningarna för dig som företagare. För att vi ska bli bättre som kommun på att ge bra service och stöd, så behöver vi få chans att lyssna in tankar och önskemål. Det gör vi bäst genom att träffa  dig och så många företag som möjligt. Stora som små, nystartade såväl som väletablerade.Vårt arbete börjar i företagens vardag! 

Vi vill även få bättre kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar, hur ser framtidsplanerna ut. Vi skapar kontakt och förståelse för varandra. Synpunkter och möjligheter diskuteras. Inte minst behöver vi få höra vilka förväntningar företagen har på kommunen.

Ett besök brukar vara mellan 30 minuter – 1,5 timme. Det är helt förutsättningslöst, ett möte och samtal, en rundvisning om det är möjligt.

Vi lägger helt enkelt i en extra växel 2018 och sätter ett högt mål med att vi ska besöka 100 företag! Bli en del av målet! Maila en intresseanmälan så hittar vi en tidpunkt tillsammans!

Intresseanmälan


Bromölla kommun är årets klättrare i Skåne län 2017!

Vi hamnade på plats 92 av 290. En förbättring med 82 placeringar. Vi upplever att företagen vill växa och utveckla Bromölla tillsammans med oss! Det är ett samspel och nära dialog med våra företagare som är avgörande. Det ska vara enkelt att ha med kommunen att göra och då måste vi vara duktiga på att lyssna in behoven. Vi jobbar ständigt på att förenkla och förbättra när det gäller bemötande, tillgänglighet, service, hantering av olika ärenden och information till företagen. Men var lugna, vi lutar oss inte tillbaka utan detta är en indikation att vi jobbar i rätt riktning.
Nu fortsätter arbetet!


Hyra scenvagn till evenemang och aktiviteter

Lionsscenen har möjliggjorts genom ett samarbete mellan LEADER Skåne ESS, Bromölla kommun, Ivetofta Sparbank, ett antal föreningar samt Lions Stiftelse i Bromölla. Den ägs och förvaltas av Lions Stiftlese i Bromölla. Den är tänkt att användas vid Lions egna aktiviteter men framförallt kunna hyras av företag och föreningar. Överskottet går tillbaka till föreningens arbetet för barn och ungdomar i Bromölla Kommun.

Hyr Lions mobila scen

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Per-Anders Green
Näringslivschef
0456-82 22 72
(SMS 0709-17 12 72)
per-anders.green@bromolla.se

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 13 juli 2018