Kommentera Skriv ut
Kalender

Aktiviteter och nyheter

På gång 2019!

PRAO för årskurs 8 under våren 2019

Alla elever i årskurs 8 ska nu under våren varar ute på 5 dagars praktik. V 9-11 samt v. 13-15 är aktuella praktikveckor. Våra Studie- och yrkesvägledare Marcus och Robert jobbar just nu febrilt med att inventera vilka företag som vill ta emot praktikanter. Det är viktigt att ungdomarna får bra möjligheter att komma ut och testa på, framförallt för att tankarna inför gymnasieval börjar ta form redan här. Vi hoppas att ditt företag har möjlighet att erbjuda praktikplats och själva se en vinning i att grunda för bra kompetens i framtiden.

I år använder kommunen ett verktyg för att enkelt kunna administrera praktikt under året. Samverka heter det och används av flera kommuner i landet. Företagen fyller enkelt i sina uppgifter och även vilka tidsperioder som fungerar bäst för. Tanken med verktyget är framförallt för att eleverna ska lära sig att söka en PRAO-plats på liknande sätt som man söker ett jobb. I den digitala PRAO-banken kan eleverna titta på de aktuella PRAO-platserna och sedan skicka ett mejl med ett personligt brev. Därefter kan PRAO-platsen bedöma om eleven är lämplig och boka in ett personligt möte.

Så här går det till:
Kontakta vår Studier- och yrkesvägledare för en intresseanmälan och vilka veckor samt om ni kan tänka er att ta emot en eller flera elever. Sedan ska en riskbedömning fyllas i. Obs! ditt företag förbinder sig inte att ta emot bara för att man tackar ja, vissa perioder fungerar kanske inte alls. Det kan se olika ut under året, verktyget hjälper till att styra vilka platser som är tillgängliga vilka veckor.

Marcus Svensson
Studie- och yrkesvägledare Humleskolan
Telefon: 0456-822 046
E-post: marcus.svensson@bromolla.se

Robert Sestrajcic
Studie- och yrkesvägledare/Dalaskolan Södra
Telefon: 0456-82 21 33
E-post: Robert.Sestrajcic@bromolla.se


Boka nästa Bromölla Live 17 januari 2019

17 januari  7.30-9.00, Sparbankshallen plan 2
Entreprenörskap och kreativa affärsidéer - En spännande morgon tillsammans med Nyföretagarcentrum, Ung Företagsamhet och Krinova!

Inbjudan
Anmälan


Save the Date för vårens Bromölla Live

7 Mars  11.30-13.00
9 Maj      7.30-9.00
12  Juni  7.30-9.00 


Vi ska besöka 100 företag i år!

Vår ambition är att förbättra förutsättningarna för dig som företagare. För att vi ska bli bättre som kommun på att ge bra service och stöd, så behöver vi få chans att lyssna in tankar och önskemål. Det gör vi bäst genom att träffa  dig och så många företag som möjligt. Stora som små, nystartade såväl som väletablerade.Vårt arbete börjar i företagens vardag! 

Vi vill även få bättre kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar, hur ser framtidsplanerna ut. Vi skapar kontakt och förståelse för varandra. Synpunkter och möjligheter diskuteras. Inte minst behöver vi få höra vilka förväntningar företagen har på kommunen.

Ett besök brukar vara mellan 30 minuter – 1,5 timme. Det är helt förutsättningslöst, ett möte och samtal, en rundvisning om det är möjligt.

Vi lägger helt enkelt i en extra växel 2018 och sätter ett högt mål med att vi ska besöka 100 företag! Bli en del av målet! Maila en intresseanmälan så hittar vi en tidpunkt tillsammans!

Intresseanmälan


Bromölla kommun klättrar ytterligare steg i rankingen!

Vi hamnade på plats 92 av 290. En förbättring med 82 placeringar vid rankingen 2017. När rankingen släpptes den 2 oktober 2018 så har vi klättrat 9 steg till ligger nu på plats 83. Det är ett samspel och nära dialog med våra företagare som är avgörande. Det ska vara enkelt att ha med kommunen att göra och då måste vi vara duktiga på att lyssna in behoven. Vi jobbar ständigt på att förenkla och förbättra när det gäller bemötande, tillgänglighet, service, hantering av olika ärenden och information till företagen.

Se resultatet från årets ranking


Hyra scenvagn till evenemang och aktiviteter

Lionsscenen har möjliggjorts genom ett samarbete mellan LEADER Skåne ESS, Bromölla kommun, Ivetofta Sparbank, ett antal föreningar samt Lions Stiftelse i Bromölla. Den ägs och förvaltas av Lions Stiftlese i Bromölla. Den är tänkt att användas vid Lions egna aktiviteter men framförallt kunna hyras av företag och föreningar. Överskottet går tillbaka till föreningens arbetet för barn och ungdomar i Bromölla Kommun.

Hyr Lions mobila scen

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Per-Anders Green
Näringslivschef
0456-82 22 72
(SMS 0709-17 12 72)
per-anders.green@bromolla.se

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 11 januari 2019