Kommentera Skriv ut
Kalender

Aktiviteter och nyheter

På gång 2018!

Vi ska besöka 100 företag i år!

Vår ambition är att förbättra förutsättningarna för dig som företagare. För att vi ska bli bättre som kommun på att ge bra service och stöd, så behöver vi få chans att lyssna in tankar och önskemål. Det gör vi bäst genom att träffa  dig och så många företag som möjligt. Stora som små, nystartade såväl som väletablerade.Vårt arbete börjar i företagens vardag! 

Vi vill även få bättre kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar, hur ser framtidsplanerna ut. Vi skapar kontakt och förståelse för varandra. Synpunkter och möjligheter diskuteras. Inte minst behöver vi få höra vilka förväntningar företagen har på kommunen.

Ett besök brukar vara mellan 30 minuter – 1,5 timme. Det är helt förutsättningslöst, ett möte och samtal, en rundvisning om det är möjligt.

Vi lägger helt enkelt i en extra växel 2018 och sätter ett högt mål med att vi ska besöka 100 företag! Bli en del av målet! Maila en intresseanmälan så hittar vi en tidpunkt tillsammans!

Intresseanmälan 


Våryran går av stapeln den 14 april 

Lördagen den 14 april är det dags för vår gemensamma shoppinglördag. Liv och rörelse i handel, erbjudanden, prova på, aktiviter mellan kl. 10-15 runt om i Bromölla. Vill du medverka på något sätt med ditt företag eller din verksamhet, kontakta Camilla så ser hon till att du är med i informationsflödet kring planeringen av Våryran.

Anmälan görs till camilla.karlsson@ivetoftasparbank.se


Välkommen till Bromölla Live lunch med kvinnliga entreprenörer i fokus!

DATUM: 8 mars
TID: 11.30-13.00
PLATS: konferenslokalen plan 2, Sparbankshallen
Vi bjuder på lunch, glöm inte meddela i anmälan om du har någon allergi!
Efter som det är lunch så behöver vi ha in anmälan senast den 1 mars.

 Anmäl dig här


Vårens datum för Bromölla Live månadsmöten

Torsdagen den 8 mars 11.30-13.00  Sparbankshallen, plan 2
Torsdagen den 26 april  7.30-9.00  Sessionshallen, Kommunhuset
Onsdagen den 16 maj  kvällsaktivitet  Sessionssalen, Kommunhuset

Mer info uppdateras här på webben inför varje tillfälle.


Nätverket BRON tänker om tänker nytt

Nätverket BRON arrangerade en riktig inspirationskväll i samband med sitt årsmöte den 23 januari. Vid mötet beslöt medlemmarna att den juridiska föreningen Bron, upphör. Det kommer istället att fungera i en nätverksform med Lotta Hellström som samordnare. Nuvarande styrelse lämnar sitt uppdrag.

Gillar du att nätverka, har kreativa idéer, brinner för något speciellt ämne - då kan du anmäla ditt intresse till Lotta Hellström via mail natverkbron@gmail.com eller tfn 073-443 43 87.

Bra jobbat till hela gänget som skapat programpunkter under året! Det har nätverkats med många spännande teman och varierande platser!!!


Bromöllaföretag är Sverigebäst på att nyanställa!

Syna har jämfört alla län och kommuner i Sverige för att se var företagen nyanställer mest.
På Lidingö var det bara 6,23 procent av företagen som anställde under 2016, den lägsta siffran i hela landet. Mest villiga att anställa är företagen i Bromölla där 18,41 procent nyanställde under året. Genomsnittet för landet är att 12,94 procent av företagen. 


Bromölla kommun är årets klättrare i Skåne län 2017!

Vi hamnade på plats 92 av 290. En förbättring med 82 placeringar. Vi upplever att företagen vill växa och utveckla Bromölla tillsammans med oss! Det är ett samspel och nära dialog med våra företagare som är avgörande. Det ska vara enkelt att ha med kommunen att göra och då måste vi vara duktiga på att lyssna in behoven. Vi jobbar ständigt på att förenkla och förbättra när det gäller bemötande, tillgänglighet, service, hantering av olika ärenden och information till företagen. Men var lugna, vi lutar oss inte tillbaka utan detta är en indikation att vi jobbar i rätt riktning.
Nu fortsätter arbetet!


Hyra scenvagn till evenemang och aktiviteter

Lionsscenen har möjliggjorts genom ett samarbete mellan LEADER Skåne ESS, Bromölla kommun, Ivetofta Sparbank, ett antal föreningar samt Lions Stiftelse i Bromölla. Den ägs och förvaltas av Lions Stiftlese i Bromölla. Den är tänkt att användas vid Lions egna aktiviteter men framförallt kunna hyras av företag och föreningar. Överskottet går tillbaka till föreningens arbetet för barn och ungdomar i Bromölla Kommun.

Hyr Lions mobila scen

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Per-Anders Green
Näringslivschef
0456-82 22 72
(SMS 0709-17 12 72)
per-anders.green@bromolla.se

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 19 februari 2018