Kommentera Skriv ut

Ungdomscentret Nätet

Ungdomscentret som fått namnet Nätet och finns i samma lokaler som fritidsgården Tunnan. Här kan du som ungdom (16-24 år), få stöd och hjälp att hitta en meningsfull sysselsättning.

På Nätet (ungdomscentret) träffar du ungdomscoacher, studievägledare, arbetsförmedlare, ungdomsbehandlare, lärare med flera. Syftet med att samla flera aktörer under ett och samma tak är att underlätta för individen att snabbare kunna komma igång med en meningsfull sysselsättning. På förmiddagarna kommer vi att erbjuda ordnade aktiviteter under ett antal veckor där du bland annat kan bredda dina kunskaper om utbildningar och arbetsmarknad. Du får en chans att skaffa dig rutiner i vardagen, lära känna dig själv och ditt värde och skaffa en tro på dina möjligheter.

Vi arbetar även med att förebygga avhopp från Introduktionsprogrammet och andra nationella program samt stödja ungdomar som riskerar att inte klara sin gymnasiebehörighet i grundskolan. Under läsåret 2016/2017 kommer vi att dra igång vår satsning på Arbetsmarknadskunskap på högstadiet.

Drop-In på ungdomscentret Nätet (Storgatan 69 b)
Måndagar 16-20

Inspiratörer från olika utbildningar och arbetsplatser på plats på Nätet
Måndagar 18-20

Studiestöd/läxhjälp
Måndagar 16-17 (från 15 år)

 

Blir du nyfiken? Vill du boka tid för samtal/rådgivning?
Carina Berg Johansson, kommunalt aktivitetsansvarig 0456-82 25 07, carina.berg-johansson@bromolla.se
Susanne Bäckman, projektledare Griffin 070-976 70 80, susanne.backman@bromolla.se

Läs mer om Plug In 2.0 och Griffin på Kommunförbundet Skånes webbplats
Ungdomscentret Nätet på Facebook

Sidan senast uppdaterad: den 24 oktober 2016