Kommentera Skriv ut
Feriearbete

Feriearbete 2018

Information till dig som söker feriearbete!

Vi är glada för att du som är ung vill arbeta i Bromölla kommun. I första hand erbjuder vi dig som är född 2001 (fyller 17 år under 2018) feriearbete, i andra hand dig som är född 2002 (fyller 16 år under 2018). Du måste vara folkbokförd i Bromölla kommun. 
 
För asylsökande ungdomar krävs samordningsnummer från skatteverket och AT-UND (ett undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd) som du ska ha fått innan du ansöker. Bifoga kopia på ditt AT-UND tillsammans med din ansökan. Läs mer om AT-UND på: Migrationsverkets webbplats


Vi erbjuder feriearbetsplatser under veckorna 25-31 inom:

Bromöllalägret, Fritidsgården Tunnan

Du är tillsammans med barnen hela dagen och deltar i olika aktiviteter på lägret.

Blir du erbjuden feriearbete på Bromöllalägret ingår även obligatorisk ledarutbildning vid fem tillfällen: 

  • Måndag den 7 maj, kl. 17-21
  • Tisdag den 15 maj, kl. 17-21
  • Onsdag den 23 maj, kl. 17-21
  • Torsdag den 31 maj, kl. 17-21
  • Fredag den 15 juni, kl. 9-16
  • Efter lägret, den 2 juli, kl. 8-16, genomförs en utvärdering.

Under utbildningsdagarna och utvärderingstillfället får du timlön. Utbildning och utvärdering genomförs på fritidsgården Tunnan. Lägret genomförs 18-29 juni.

Barnomsorgen

Tillsammans med barnen kommer du att få spela spel, pyssla, läsa böcker och vara delaktig i övriga arbetsuppgifter. Du hjälper också till vid måltider samt med klädbyte. En stor del av verksamheten är utomhus.

Ifö Bromölla IF, vaktmästare

Arbete med bland annat grönområdesskötsel och städning.

Simhallen

Förekommande arbetsuppgifter i simhallen och att hjälpa till i samband med simskolan. Goda simkunskaper är ett absolut krav.

Äldreomsorgen

Du kommer att hjälpa till vid måltider samt olika aktiviteter som till exempel promenader ute och inne, bakning, bingo, sång, musik och spela spel.

Övriga arbeten inom kommunens olika verksamhetsområden

Administration, utomhusarbete och mycket annat.


Ansökan

För att underlätta rekryteringsprocessen ber vi dig att fylla i ansökningsblanketten på datorn och därefter skriva ut samt underteckna ansökan innan du skickar/lämnar in den. Har du inte tillgång till dator eller skrivare kan du lämna in en manuellt ifylld ansökningsblankett. Ansökningsblanketten hittar du längst ner på denna sida, och den finns även att hämta i kommunhusets reception. Skicka din begäran om utdrag från Belastningsregistret till Rikspolisstyrelsen samtidigt som du skickar ansökningsblanketten till kommunen.

Lön

Lönen är 69 kr/timme, du får lön för de timmar du arbetar. Semesterersättning är inräknad i lönen. Blir du sjuk utgår ingen sjuklön.

Fördelning av platserna

När ansökningarna kommer in till kommunen registreras de efter ankomstdag. Det har ingen betydelse om din ansökan kommer in i början eller slutet av ansökningsperioden. Efter ansökningstidens slut fördelar vi samtliga platser med hjälp av lottdragning. I nästa steg matchas platserna till de ungdomar som blir erbjudna feriearbete.

Tidsperiod

Feriearbetet pågår i två eller tre veckor beroende på verksamhetens behov. De som erbjuds feriearbete i perioden där midsommarveckan (vecka 25) ingå arbetar en dag mindre än under övriga perioder. Erbjuds du feriearbete finns det inte möjlighet att ändra perioden.

Skriftligt besked

Alla som sökt feriearbete får skriftligt besked hemskickat senast den 20 mars. Läs igenom all information noggrant och svara snarast möjligt.

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Patrik Nilsson på Arbetsmarknadsenheten.

Ansökningstiden har gått ut.

Kontakt

Patrik Nilsson
Arbetsledare
0456-82 26 08
(SMS 0709-17 10 97)
patrik.nilsson@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 28 februari 2018