Kommentera Skriv ut
Feriearbete

Feriearbete 2017

Information till dig som söker feriearbete!

Vi är glada för att du som är ung vill arbeta i Bromölla kommun. Vi har c:a 110 platser som vi i första hand erbjuder dig som är född 2000 (fyller 17 år under 2017), i andra hand dig som är född 2001 (fyller 16 år under 2017). Du måste vara folkbokförd i Bromölla kommun. 

Vi erbjuder feriearbetsplatser under veckorna 25-31 inom:

Bromöllalägret, Fritidsgården Tunna
Du är tillsammans med barnen hela dagen och deltar i olika aktiviteter på lägret.

Blir du erbjuden feriearbete på Bromöllalägret ingår även obligatorisk ledarutbildning vid fem tillfällen: 
Onsdag den 10 maj, kl 17-21
Måndag den 15 maj, kl 17-21
Måndag den 22 maj, kl 17-21
Måndag den 29 maj, kl 17-21
Torsdag den 15 juni, kl 17-21
Efter lägret, den 3 juli, kl 8-16, genomförs en utvärdering.

Under utbildningsdagarna och utvärderingstillfället får du timlön. Utbildning och utvärdering genomförs på fritidsgården Tunnan. Lägret genomförs 19-30 juni.

Barnomsorgen
Tillsammans med barnen kommer du att få spela spel, pyssla, läsa böcker och vara delaktig i övriga arbetsuppgifter. Du hjälper också till vid måltider samt med klädbyte. En stor del av verksamheten är utomhus.

Näsums IF och Ifö Bromölla IF sommarfotboll
Assisterande ledare vid sommarfotbollen, där du är tillsammans med barn och ungdomar hela dagen. Ett önskemål är att du är intresserad av fotboll, ett annat att du har god kommunikation i svenska språket för att kunna leda grupperna. Delar av utbildningen, såväl som delar av sommarfotbollen är förlagd till Näsum. Ett Jojo-kort för resor till/från föreningarna i sommarfotbollen ingår. Blir du erbjuden feriearbete på sommarfotbollen ingår även obligatorisk ledarutbildning under fyra heldagar, den 19-22 juni. Under utbildningsdagarna får du timlön. Sommarfotbollen genomförs 26 juni-7 juli.

Ifö Bromölla IF, vaktmästare
Arbete med bland annat grönområdesskötsel och städning.

Simhallen
Förekommande arbetsuppgifter i simhallen och att hjälpa till i samband med simskolan. Goda simkunskaper är ett absolut krav.

Äldreomsorgen
Du kommer att hjälpa till vid måltider samt olika aktiviteter som till exempel promenader ute och inne, bakning, bingo, sång, musik och spela spel.

Övriga arbeten inom kommunens olika verksamhetsområden
Administration, utomhusarbete och mycket annat.


Lön
Lönen är 67 kr/timme, du får lön för de timmar du arbetar. Semesterersättningen är inräknad i lönen.

Fördelning av platserna
När ansökningarna kommer in till kommunen registreras de efter ankomstdag. Det har ingen betydelse om din ansökan kommer in i början eller slutet av ansökningsperioden.

Efter ansökningstidens slut fördelar vi samtliga platser med hjälp av lottdragning. Det är tre tjänstemän som genomför lottningen och ansvarar för att allt går rätt till. I nästa steg matchas platserna till de ungdomar som blir erbjudna feriearbete.

Du kommer att erbjudas arbete två eller tre veckor beroende på verksamhetens behov.

Skriftligt besked
Alla som sökt feriearbete får skriftligt besked hemskickat senast den 22 mars. Läs igenom all information noggrant och svara snarast möjligt.

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Patrik Nilsson på Arbetsmarknadsenheten.

Ansökningstiden har löpt ut.

Kontakt

Patrik Nilsson
Kommuncoach
0456-82 26 08
(SMS 0709-17 10 97)
patrik.nilsson@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 28 mars 2017