Fem föreningar har fått integrationsbidrag

27 april 2017

I den första ansökningsperioden fick kommunen in flera projektansökningar där nyanlända och svenskar kan mötas och ges möjlighet att lära sig svenska genom idrotten. Dock finns mer pengar att söka, ca 80 000 kronor, så kommunen öppnar upp för en andra ansökningsperiod med sista datum 15 maj.

Bromölla bäst i länet, näst bäst i landet

25 april 2017

För fjärde gången genomför Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) en öppen jämförelse inom området företagsklimat. Bromölla kommer i år på andra plats med ett nöjd-kund-index (NKI) på 82 poäng.

Ändrade öppettider på Kulturpunkten i Bromölla

31 mars 2017

Kulturpunkten i Bromölla kommer från och med den 3 april att ändra sina öppettider på vardagar och under en tid stänga redan kl 16 på eftermiddagen. Inplanerade kvällsarrangemang kommer att genomföras enligt program. Ändringen gäller tills vidare och beror på en längre periods problematik med ung

Föräldracafé på Humleskolan

21 mars 2017

Välkommen till föräldracafé på Humleskolan i Bromölla. Onsdagen den 22 mars upprepas förra årets succé - Föräldracafé. Alla föräldrar till elever på skolan är välkomna. På plats finns all personal och Elevrådet för att berätta om skolan verksamhet och svara på frågor.

Föreningar kan söka pengar för integrationsprojekt

23 januari 2017

Med anledning av den senaste tidens flyktingströmmar har Bromölla kommun fått extra bidrag från riksdagen. För 2017 har kommunen avsatt 300 000 kronor till integrationsprojekt inom fritid, kultur samt övriga föreningars verksamhet. Bidraget kan sökas vid två tillfällen under året – senast 28 februar

Kulturvåren i Bromölla

16 januari 2017

Vi är mycket stolta över att presentera vårens kulturprogram för Bromölla. Ett nytt kapitel började då Kulturpunkten lanserades hösten 2016, vilket märks i vårens program.

Support Corner - Läxläsning blev succé på Dala Norra!

22 november 2016

Välkommen till Dalaskolan Norra och Support Corner, torsdagen den 24 november kl. 14.00. Då finns rektor, pedagoger och elever på plats för att berätta om den nya verksamheten. Vi finns på Folkets Husgatan 62 och möter upp vid huvudentrén.