Första spadtaget för nya förskolan

15 maj 2018

Barn från förskolan 1912 satte idag spadarna i jorden för Vita sands förskola på Ivöstrand. Förskolan kommer att stå inflyttningsklar höstterminen 2019.

100 företag deltar i TÖS

17 januari 2018

Det efterfrågade tillväxt-, och innovationsdrivande projektet TÖS - tillväxt i östra Skåne - rullar igång i Östra Skåne. Bakgrunden till satsningen finns i företagens önskan att stärka sin tillväxt och innovationskraft. Nu har över 100 bolag tagit möjligheten att delta och idag kan de presenteras.

Medborgarundersökning klar

6 december 2017

Idag landade resultatet från årets medborgarundersökning genomförd av Statistiska centralbyrån (SCB). 800 medborgare i Bromölla kommun mellan 18 och 84 år, har haft möjligheten att skatta hur nöjda de är

Bromölla kommun och Brandmännens Riksförbund tecknar lokalt kollektivavtal

2 juni 2017

Bromölla kommun och Brandmännens Riksförbund har idag tecknat ett lokalt kollektivavtal knutet till den centrala överenskommelse som vållat oro och reaktioner runt om i landets räddningstjänster. Det lokala kollektivavtalet innebär en komplettering av ersättningsprinciperna för räddningstjänst.

Fem föreningar har fått integrationsbidrag

27 april 2017

I den första ansökningsperioden fick kommunen in flera projektansökningar där nyanlända och svenskar kan mötas och ges möjlighet att lära sig svenska genom idrotten. Dock finns mer pengar att söka, ca 80 000 kronor, så kommunen öppnar upp för en andra ansökningsperiod med sista datum 15 maj.