[Arkiverad]  Bromölla gymnasium startar

[Arkiverad] Bromölla gymnasium startar

Publicerad: 3 augusti 2022, kl. 9:09

På 1912-skolan förbereder sig rektor Ingrid Priemer och hennes personal för att ta emot elever till Bromölla gymnasium. Den 16 augusti välkomnar de ett tjugotal elever till introduktionsprogrammen IMA (individuellt alternativ) och IMS (språkintroduktion). Programmen är den sista utbildningsdelen som flyttas till 1912-skolan från Sölvesborg.

Det individuella alternativet är till för elever som inte är behöriga till ett nationellt gymnasieprogram och som inte har sökt eller kommit in på någon yrkesintroduktion eller programinriktat val. Språkintroduktionen är till för ungdomar som nyss kommit till Sverige och behöver lära sig svenska för att kunna studera vidare.

– Det är jättespännande att vi äntligen är samlade här på 1912-skolan. Nu satsar vi på att ge våra elever så gott stöd som möjligt för att de ska kunna bli behöriga till nationellt program, säger Ingrid Priemer.

På 1912-skolan finns också all administration av kommunens övriga gymnasieelever. Det är runt 470 elever, varav de flesta går på gymnasieskolor i Sölvesborg eller Kristianstad.

Läs mer på gymnasiesidan.

Sidan senast uppdaterad: den 2 april 2024
Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt