Prao

Öppna dörren för en praoelev i höst!

Publicerad: 12 juli 2021, kl. 8:49

En riktigt bra prao ger svar på många frågor inför framtida val för våra ungdomar. Att få komma ut på en arbetsplats är viktigt och kanske den första och för en del den enda upplevelse av arbetslivet innan gymnasievalet och innan de förväntas söka sitt första riktiga jobb. Nu kan du inspirera dagens ungdom inför framtida val och samtidigt säkra upp bra kompetens till din arbetsplats genom att öppna dörren för en praoelev!

Det är elever i årskurs 8 som ska ut på prao. Vi jobbar med ett helhetstänk kring praon där även ett viktigt förarbete görs för att förbereda ungdomarna inför.

Låt en ungdom följa med i vardagen på just din arbetsplats och få en chans att visa upp ditt yrke. Passa även på att få in ett ungdomsperspektiv som kan vara användbart för din egen verksamhet. Välkommen att prata prao med oss!

Läsåret 21/22 ligger praon följande veckor:
Vecka 43 Dala Södra
Vecka 46 Humleskolan
Vecka 47 Humleskolan

Två klasser är ute åt gången.

Erbjud praoplats på följande sätt:

Här har vi samlat information om prao för grundskolan

Frågor kring prao? Välkommen att kontakta oss!

Marcus Svensson, Studie- och yrkesvägledare Humleskolan
0456-82 20 46, marcus.svensson@bromolla.se