Så här jobbar vi just nu för att stötta näringslivet

Publicerad: 22 mars 2020, kl. 18:26

Effekterna av coronaviruset covid-19 slår riktigt hårt mot näringslivet. Under veckan har vi jobbat febrilt med att bara fånga situationen och se hur vi kan hjälpa på bästa sätt.

*Mycket handlar om kommunikation med våra företag, löpande kontakt på olika sätt; telefon, mail, webb, facebook och nyhetsbrev.

*Vi underlättar genom att samla viktig information så att det ska vara enkelt att ta till sig och framförallt hitta vidare. Det är många om budet och det sker dagliga uppdateringar, vi gallrar på bästa sätt.

*Tillgänglighet är viktigt, vi finns för företagen! Telefon/mail och besök där det går. För stöttning, någon att diskutera med eller hjälp att komma vidare.

*Vi samverkar internt för att upprätta snabbast möjliga flöden.

*Om företag begär anstånd förlänger kommunen betalningstiden på fakturor kopplade till kommunens olika tjänster.

*Vi ser över rutiner för att på bästa sätt korta ned betalningstider till leverantörer.

*Sista dygnet har vi även samverkat kring en fin tjänst från Bromölla Pastorat som erbjuder hjälp till äldre med att göra sina inköp. Den informationen har idag fredag gått ut med vår personal i hemtjänsten, informerat vidare till Bromölla hem och till våra kommunvägledare. Fantastiskt!

*Vi har under veckan även jobbat med handel och uppmaning till att stötta lokalt! Där är vi alla, var och en viktiga med att bidra! Tillsammans gör vi skillnad!

*Företagsservice och vår lots, vi rustar oss ännu mer i vårt servicetänk genom att vara pålästa, snabba och framförallt tillgängliga. Tveka inte att kontakta oss!

Kontakt:
Vid anstånd kontakta ekonomienheten via kommunens växel eller via ansvarig handläggare 0456-82 20 00.

Vid frågor om tillstånd och tillsyn kontakta ansvarig handläggare

Vid allmänna frågor kontakta oss på näringslivsenheten
Per-Anders Green 0709-17 12 72,
per-anders.green@bromolla.se
Maria Block 0709-17 12 88, maria.block@bromolla.se

Samlad information och länkar för dig som företagare, klicka vidare till Svenskt Näringsliv!

Sidan senast uppdaterad: den 23 mars 2020