Matkasse

Hemleverans av dagligvaror till dig som är 70 år eller äldre

Publicerad: 22 april 2020, kl. 14:14

Bromölla kommun förstärker sin pensionärsservice genom att Arbetsmarknadsenheten/BromöllaBryggan nu erbjuder hjälp med att handla och få dagligvaror levererade till hemmet.

Tjänsten är till för att underlätta för dig som är 70 år eller äldre och som uppmanas följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer att hålla dig hemma så mycket det går för att undvika smittorisk.

Vem kan använda tjänsten och vad innebär den?

Tjänsten riktar sig till som i vanliga fall anlitar BromöllaBryggan eller är 70 år eller äldre och som inte har någon som kan hjälpa till med inköpen!

• Du kan beställa mat och hygienartiklar.
  • Du bör handla för mellan 200 – 1500 kronor per beställning.
  • Det går endast att göra en beställning per vecka.
  • Det kommer inte vara möjligt att använda kuponger, rabatter, bonuscheckar eller dylikt vid beställningen.
  • Din order packas efter vad som finns i lager i affären. Du får räkna med att ersättningsvaror till det du beställt plockas då det inte är möjligt att beställa speciella märken av produkten.
  • Vi tar hänsyn till allergier och intoleranser.
  • Det går endast att beställa färdigpaketerade produkter, undantaget är frukt och grönt.

Hur gör du din beställning?

När du beställer måste du uppge ditt namn, personnummer och adress samt telefonnummer så att du första gången kan registreras och godkännas som kund.

1. Du gör din beställning genom att ringa på telefonnummer 0456-82 20 41 vardagar mellan kl. 9.30–11.30. Tänk på att förbereda din inköpslista innan du ringer. (Under vecka 29 och 30 är servicen inte tillgänglig då Arbetsmarknadsenheten/BromöllaBryggan är helt stängd.)
  2. Det är Arbetsmarknadsenheten/BromöllaBryggan som tar emot din beställning och registrerar dina uppgifter. Varorna levereras till dig senast nästa arbetsdag efter beställningen.
  3. Det står Bromölla kommun på bilen som vi levererar varorna med.
  4. För att undvika smittspridning kommer vi att ställa varorna utanför din dörr, ringa på och sedan köra vidare när vi ser att du öppnat dörren.
  5. Med leveransen finns även den beställningslista vi tagit emot via telefon samt kvitto från affären för de varor som köpts in utifrån beställningslistan.

Betalning för tjänsten

All betalning kommer ske med faktura. Vi kommer aldrig att fråga efter ditt bankkonto, några lösenord eller ta emot några kontanter.

Avgift för tjänsten debiteras med 50 kronor/handlingstillfälle utöver kostnaden för varorna som levererats, allt på samma faktura.

Välkommen att höra av dig!

Sidan senast uppdaterad: den 29 maj 2020