Vi håller rent - Håll Sverige rent.

Håll Bromölla rent i vår

Publicerad: 20 mars 2019, kl. 7:00

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet. Bromölla kommun deltar årligen i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

Anmäl er till Vi håller Sverige rent 2019 senast den 31 mars. Alla deltagare som anmäler sig senast 24 mars får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. Du som deltar kan hämta materialet i receptionen i kommunhuset. Anmälda förskolor kommer att få materialet distribuerat direkt till förskolan. I Bromölla kommer vi distribuera materialet vecka 15 eller 16. Det insamlade skräpet kastar du antingen i egen tunna eller lämnar till återvinningscentral. Har du inte plats eller möjlighet att köra själv för kontaka kommunen så hämtar vi det.

I år finns det en extra anledning att engagera alla små skräpplockarhjältar i kommunen! Den kommun som under årets Vi Håller Rent-kampanj engagerar flest skräpplockande barn, i förhållande till antal barn i kommunen, vinner nämligen en konsert med glädjespridarna Electric Banana Band och Bröderna Norberg.

Var med i kampen mot skräpet och gör en insats för miljön!

Nytt för i år - Ladda ner skräpplockarappen Skrappen så att ni kan registrera och ha koll på hur mycket ni skräpplockar. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

I kommunen har nu flera förskolor anmält sig, Backsippan, Dalafuret och Törnsångaren och Gualovs förskola avdelning Junibacken. Sammanlagt ska över 200 barn ut och göra fint. Heja, heja!

Sidan senast uppdaterad: den 20 mars 2019
Kommentera Skriv ut