Gymnasielunch

Gymnasieelever erbjuds lunchpaket hos lokala restauranger

Publicerad: 1 april 2020, kl. 8:56

Sedan ett par veckor tillbaka bedrivs utbildningen på distans för kommunernas gymnasielever, vilket innebär att du som gymnasielev inte serveras lunch på skolan. Genom ett samarbete mellan SBKF, Sölvesborg och Bromölla kommun erbjuder vi dig take-away lunch på några av restaurangerna som ansluter sig till tjänsten.

Vem kan använda tjänsten?

• Erbjudandet gäller samtliga gymnasieelever som är folkbokförda i Sölvesborg och Bromölla kommun. Erbjudandet gäller för elever på både fristående och kommunala gymnasieskolor under den tid skolorna är stängda och det bedrivs undervisning på distans.

• Du som har gymnasie-praktik, APL, och är folkbokförd i Sölvesborgs eller Bromöllas kommun kan också ta del av erbjudandet, men då får du inte ansöka om ekonomisk ersättning för mat de dagar du utnyttjar erbjudandet.

• Erbjudandet gäller endast för gymnasieelever och inte för studerande på vuxenutbildning eller högskola.

Hur fungerar tjänsten?

• Vardagar mellan klockan 11-14 kan du som gymnasieelev, en gång om dagen, hämta lunch från någon av de listade restaurangerna.

• Du visar upp en giltig id-handling och QR-koden i restaurangen för att kvittera ut din lunch. Har du ingen giltig id-handling vänd dig till din skola som kan skriva ett intyg på att du är aktiv elev där.

• Koden är personlig, en vårdnadshavare kan dock hämta ut luncher om hen har med sig elevens och sin egen id-handling samt elevens personliga QR-kod.
  • QR-koden tillåter upp till fem luncher per gymnasieelev och vecka. För er som har svårt att hämta mat varje dag kan avhämtning för dessa luncher fördelas som man önskar på både dagar och restauranger.

• Du bjuds på lunch till ett värde av 75 kr inkl. moms. Vill du ha en rätt som kostar mer än 75 kr betalar du själv överstigande kostnad.

• Lunchen ska tas med som take-away för att på så vis minska risken för smittspridning. Du äter alltså INTE på restaurangen. Undvik även trängsel och köbildning vid hämtning av måltid.

• Om restaurangen kan erbjuda hemkörning inom ramen för 75 kronor får den tjänsten nyttjas. Om det kostar mer får du lägga till den kostnaden personligen. Information hittar du i listan av restauranger.

• Erbjudandet gäller alla vardagar, även över påsklov, röda dagar och studiedagar.

• Alla restauranger kan inte erbjuda all specialkost, i listan över restauranger hittar du vilken specialkost restaurangerna erbjuder. Det går även bra att ringa direkt till restaurangen och fråga.

Övrig information om gymnasieluncher

• Utbud och innehåll hos de anslutna restaurangerna kan variera. Alla anslutna restauranger har blivit ombedda att sammanställa en så näringsrik rätt som möjligt. Se respektive restaurangs webbsida eller motsvarande för vilken mat som erbjuds.

• Det utdelas ingen annan form av kompensation om du väljer att inte ta del av erbjudandet.

• Erbjudandet gäller alla vardagar fram till fredag 12 juni, inklusive påsklov och studiedagar.

Så här aktiverar du tjänsten!

Har du frågor kring tjänsten?
Kontakta SBKF forbundet@sbkf.se eller ring på 0721 581 779.

För att använda tjänsten mejlar du forbundet@sbkf.se och bekräftar att du vill använda tjänsten genom att lämna följande uppgifter:

• Ditt för- och efternamn
  • Personnummer, 6 siffror (t ex 020304)
  • E-postadress
  • Mobiltelefonnummer
  • Hemkommun
  • Vilken skola du går på

Lista över restauranger i Bromölla kommun

Restaurang Telefon
Mässen restaurang och catering 010-464 41 54
Baldakinen 0456-292 70
Hotell Iföhus 0456-280 40