Grannsamverkan - för att öka tryggheten i bostadsområden

Grannsamverkan - för att öka tryggheten i bostadsområden

Publicerad: 19 april 2024, kl. 7:00

Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet. Genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven. Grannsamverkan är lika motiverat vare sig du bor i flerfamiljshus, villaområde, i stan, på landet eller där du har fritidshus.

Samarbete mellan olika parter

Grannsamverkan är ett samarbete mellan kommun, polis och boende i kommunen men även med andra aktörer som lokala brottsförebyggande råd, försäkringsbolag eller fastighetsägare.

Bakom Grannsamverkankonceptet står Samverkan mot brott (SAMBO) som är en organisation bestående av Polisen, Brottsförebyggande rådet, Sveriges Kommuner och Regioner, SSF Stöldskyddsföreningen, Trygg Hansa, Folksam, If, Länsförsäkringar, Dina Försäkringar, Moderna Försäkringar, ICA Försäkring, Villaägarna, Hyresgästföreningen och Riksbyggen som alla verkar för att skapa ett tryggare boende. 

Den utvärdering av som Samverkan mot brott (SAMBO) genomfört visar att Grannsamverkan gör stor skillnad med en genomsnittlig minskning av inbrott med 36 procent i Grannsamverkansområden jämfört med 8 procent i kontrollområden.

Välkommen på informationsmöte!

Bromölla kommun tillsammans med polisen bjuder in till informationsmöte för att öka kunskapen om vad Grannsamverkan är och få fler att starta upp Grannsamverkan i sitt bostadsområde. Både du som är intresserad av att veta mer om Grannsamverkan och du som redan ingår i ett befintligt Grannsamverkansområde är välkommen till möte som hålls av företrädare från polisen och kommunen.

När: Måndag 29 april, klockan 18
Var: Hörsalen, Kulturpunkten i Bromölla
Anmälan: Kommunens växel 0456-82 20 00, vaxeln@bromolla.se

Sista dag för anmälan är 26 april 2024.


Läs mer om Grannsamverkan

Sidan senast uppdaterad: den 19 april 2024
Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt