Bästa tillväxtkommun i Skåne

Bromölla kommun vinner pris för bäst tillväxt i Skåne län

Publicerad: 18 december 2019, kl. 7:41

Det går bra för näringslivet i Bromölla kommun – till och med så bra att kommunen utmärker sig för att ha den bästa tillväxten i Skåne län 2019. Priset Bästa Tillväxt delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007 och premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Bästa Tillväxt utser en vinnare i varje län och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier i alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten.

Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.
– Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. Att Bromölla toppar i Skåne län är extra roligt eftersom det är en kommun vars näringsliv förändrats ganska rejält under senare år när flera mindre företag utvecklats väl och anställt fler medarbetare, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

Att Bromölla får utmärkelsen Bästa Tillväxt 2019 är fantastiskt roligt, menar Per-Anders Green som är kommunens näringslivschef.
– Det är framför allt ett bevis för att vi har många duktiga företagare i kommunen som utvecklar sina företag i positiv riktning, säger han. De är värda allt beröm och all uppmärksamhet.
– Vi inom kommunen skapar inte tillväxten. Det vi kan bidra med är att skapa så goda förutsättningar som möjligt för näringslivet att verka, och det lägger vi ner mycket arbete på.

För inte så länge sedan handlade nyhetsrapporteringen om Bromölla ofta om varsel och uppsägningar. Men nu är det annorlunda och framtidstron växande.
– Från att tidigare har varit beroende av ett par, tre stora företag har vi i dag ett mer sammansatt och varierat näringsliv. Vi har ett växande antal välskötta företag i mellanskiktet som är mycket lönsamma och som står för tillväxt, både omsättningsmässigt och när det gäller antal medarbetare, förklarar Per-Anders Green.
– Till det ska också läggas ett växande antal småföretag inom en rad branscher, som i vissa fall har goda förutsättningar att växa ytterligare.

Per-Anders Green hoppas på en fortsatt positiv utveckling av näringslivet i Bromölla. Han menar att kommunen också står bättre rustad än tidigare om det skulle bli sämre tider.
– Om det kommer en lågkonjunktur får vi hoppas att den klingar av snabbt. Från kommunens sida kommer vi att göra allt som står i vår makt för att göra det lättare för näringslivet i Bromölla att utvecklas på ett bra sätt, avslutar han.

Läs mer på Synas hemsida

Läs mer om priset Bästa Tillväxt

För mer information kontakta
Per-Anders Green, näringslivschef
0456-82 22 72
per-anders.green@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 20 december 2019
Kommentera image/svg+xml Skriv ut