Kommentera Skriv ut

Matförgiftning

Kontakta miljökontoret så fort som möjligt om du misstänker att du blivit matförgiftad på en restaurang eller liknande. När du kontaktar miljökontoret kommer inspektören att ställa en del frågor till dig för att försöka ta reda på om du blivit matförgiftad och vad som i så fall kan ha orsakat matförgiftningen. 

Frågorna handlar bland annat om:

  • Vilken mat eller livsmedel är den misstänkta orsaken?
  • Var och när köpte du maten?
  • Vad har du ätit och druckit dagarna innan du insjuknade?
  • Vilka symtom fick du/ni?
  • Hur länge varade symtomen?
  • Hur många har blivit sjuka?
  • Har du/ni varit i kontakt med läkare?

Efter att ha fått svar på den här typen av frågor kan miljökontoret utreda ditt klagomål vidare. Tänk på att en snabb anmälan kan förhindra att andra blir sjuka!

Livsmedelshygien hemma

Uppskattningsvis hälften av alla matförgiftningar beror på dålig hygien eller andra brister vid livsmedelshantering i hemmet.

Läs gärna Livsmedelsverkets broschyrer

Kontakt

Lisette Nilsson
Miljöinspektör
0456-82 23 55
(SMS 0709-17 13 55)
lisette.nilsson@bromolla.se

Maria Osgyani
Miljöinspektör
0456-82 20 23
(SMS 0709-17 11 23)
maria.osgyani@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 18 maj 2018