Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Ny storlekplats

Ny storlekplats

Invid Skräbeån börjar den nya storlekplatsen att färdigställas. En paviljong ska byggas under våren 2022 och därefter blir det invigning. Både skolelever och pensionärer har varit delaktiga i planeringen, för att ytorna ska tilltala så många som möjligt.

Den nya storlekplatsen är planerad för barn upp till 13-årsåldern och skolbarn har också fått vara med och tycka till om utformningen, liksom kommunens pensionärsråd.

Här finns bland annat en linbana och klätterställning och eftersom lekplatsen är tillgänglighetsanpassad finns det även en gunga för dem som sitter i rullstol. En paviljong där det går att sitta och fika eller äta byggs under våren och därefter planeras en invigning. 

Nytt torn med rutshkanor.I mitten av lekplatsen finns nu ett lektorn med rutschkanor i olika höjd.

Den nya linbanan blir en given attraktion.

Alla redskap förankras stadigt.

De minsta barnen hittar också spännande världar.

Arbetet i stort

Lekutrustning, belysning, marksten, bänkar, träd och buskar flyttades från den gamla lekplatsen till en tillfällig förvaring. Den nya lekplatsen stängslades in, gång- och cykelvägen förbi lekplatsen flyttades och grusgångar och häckar nyanlades.

Växterna från den gamla lekplatsen har återanvänts, bland annat häckarna och området förbereddes för belysning. 

Ny lekutrustning har placerats ut och en del av utrustningen från den tidigare lekplatsen har återanvänts. Byggandet av en paviljong avslutar arbetet på området under våren 2022.

Här ska storlekplatsen liggaBild från slutet av Sissastigen, innan arbetet med lekplatsen påbörjades.

 

Kontakt

Maja Skog
Parkingenjör
0456-82 20 28
(SMS 0709-23 31 47)
maja.skog@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 17 januari 2022